MAFIJAŠKI BOS I DALJE NEUHVATLJIV: U bekstvu je gotovo tri decenije, a drugi put osuđen na doživotni zatvor

Tanjug

21. 10. 2020. u 14:52 >> 15:02

NAJTRAŽENIJI italijanski mafijaški bos Mateo Mesina Denaro, osuđen je u odsustvu na novi doživotni zatvor zbog uloge u ubistvima antimafijaških tužilaca Đovanija Falkonea i Paola Borselina 1992. godine.

МАФИЈАШКИ БОС И ДАЉЕ НЕУХВАТЉИВ: У бекству је готово три деценије, а други пут осуђен на доживотни затвор

EPA

Mesina Denaro (58), koji se smatra najmoćnijim članom sicilijanske Koza Nostre, u bekstvu je od 1993. i već je suočen sa doživotnom kaznom zbog uloge u bombaškim napadima te godine u Firenci, Rimu i Milanu u kojima je ubijeno 10 ljudi, preneo je Rojters.

Sud u sicilijanskom gradu Kaltaniseta presudio je kasno juče pri kraju suđenja započetog pre tri godine, da je Mesino Denaro, takođe, bio jedan od idejnih tvoraca projekta ubistva Falkonea i Borselina.

Falkone, njegova supruga i tri člana njegove policijske pratnje ubijeni su 23. maja 1992. godine kada su im automobile digli u vazduh na autoputu dok su se vozili do Palerma sa obližnjeg aerodroma.

Borselino je, zajedno sa pet članova njegove pratnje, ubijen dva meseca kasnije, u eksploziji automobila bombe dok je prelazio ulicu u Palermu ispred kuće njegove majke, koju je nameravao da poseti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)