OBJAVLjEN SNIMAK AZERBEJDžANSKE OFANZIVE: Primirje potpuno propalo, nastavlja se juriš na Karabah (VIDEO)

Novosti online

18. 10. 2020. u 18:09

ОБЈАВЉЕН СНИМАК АЗЕРБЕЈЏАНСКЕ ОФАНЗИВЕ: Примирје потпуно пропало, наставља се јуриш на Карабах (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Ministarstvo odbrane Azerbejdžana

MINISTARSTVO odbrane Jermenije objavilo je snimak napada azerbejdžanskih snaga na položaje u Karabahu.

Na snimcima se vidi kako se u daljini u stroju kreću naoružani ljudi u uniformi.

- Kamere za video-nadzor Armije odbrane Karabaha zabeležile su vreme i geo-položaje mesta na kojima je prekršen prekid vatre - navodi se u saopštenju uz objavljeni snimak.

Borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija. Lideri Rusije, SAD i Francuske pozvali su sukobljene strane da prekinu borbena dejstva i počnu pregovore bez preduslova.

Nakon toga su u Moskvi 9. oktobra održani pregovori ministara spoljnih poslova Jermenije i Azerbejdžana koji su trajali više od deset sati i završeni su usvajanjem sporazuma o prekidu vatre od podneva 10. oktobra u humanitarne svrhe radi razmene ratnih zarobljenika i drugih pritvorenih osoba i tela mrtvih. Međutim, istog dana strane su počele da se međusobno optužuju za kršenje primirja. 

Drugi pokušaj primirja, koje je počelo noćas u Karabahu, takođe nije zaživelo. Baku i Jerevan se međusobno optužuju za njegovo kršenje.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)