KORONA U VELIKOJ BRITANIJI: U nedelju rekordan dnevni broj obolelih

Tanjug

05. 10. 2020. u 09:08

U VELIKOJ Britaniji u nedelju je registrovan rekordni broj obolelih od kovida-19 - 22.961, neposredno pošto su vlasti saopštile da je zbog problema u tehničkom sistemu bilo grešaka u unošenju podataka testiranja, javlja Rojters.

КОРОНА У ВЕЛИКОЈ БРИТАНИЈИ: У недељу рекордан дневни број оболелих

Foto: Tanjug/AP

Agencija navodi da će ovaj slučaj baciti dodatnu sumnju u sposobnost nacionalnog sistema testiranja i praćenja kontakata zaraženih zbog kašnjenja i nepotpunih podataka.

Jučerašnji broj novoobolelih predstavlja dramatičan skok od 12.872 slučajeva registrovanih u subotu.

Te brojke objavljene su satima pošto je ustanova Javno zdravstvo Engleske (PHE) objavila da je došlo do tehničkih problema u subotu i nedelju u vezi sa unošenjem podataka.

Tehnički problem, koji je uočen u petak a otklonjen juče, pokazao je da 15.841 slučaj obolelih nije unesen u podatke Nacionalne zdravstvene službe (NHS).

Vlasti su saopštile da su svi testirani dobili rezultate na vreme i da je onima koji su bili pozitivno rečeno da odu u samoizolaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!