IZRAELSKE BALISTIČKE RAKETE PADAJU PO KARABAHU: Snimak nastao sekundu pre udara, Azerbejdžanci upotrebili "LORU" (VIDEO)

Novosti online

03. 10. 2020. u 18:28

NA DRUŠTVENIM mrežama se pojavio snimak napada, a mnogi sugerišu da je vojska Azerbejdžana upotrebila balistički projektil izraelske proizvodnje "LORA" sa ciljem da uništi most između Jermenije i Nagorno-Karabaha.

ИЗРАЕЛСКЕ БАЛИСТИЧКЕ РАКЕТЕ ПАДАЈУ ПО КАРАБАХУ: Снимак настао секунду пре удара, Азербејџанци употребили ЛОРУ (ВИДЕО)

Foto: Tviter

Ako je snimak autentičan, to bi bila prva upotreba ovog oružja u borbi bilo gde u svetu i predstavljalo bi značajnu eskalaciju u sukobu dveju zemalja oko osporavanog regiona, piše Drajv.

Snimak rakete koja je navodno pogodila most u blizini jermenskog pograničnog sela Asagi Sus prvi put se pojavio na društvenim mrežama 2. oktobra 2020. 

Na ovom snimku, koji je najverovatnije snimila nadzorna kamera, raketa je vidljiva nekoliko sekundi pre udara.

Mnogi su skrenuli pažnju na to da je oblik rakete sličan, ako ne i identičan po obliku i veličini projektilu "LORA", koji proizvodi IAI (Izraeli Erospejs Industriz). Azerbejdžan poseduje čak 50 raketa "LORA", koji su stigli između 2017. i 2018. godine.

Sistem LORA ima utvrđeni domet od 400 kilometara i navodno je tačan do 10 metara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...