JEDAN TVIT MENJA SVE: Tramp pozitivan na koronu, Dau DŽons potonuo za skoro 400 poena

Novosti online

02. 10. 2020. u 09:35

NAKON što je svetom odjeknula vest da predsednik SAD Donald Tramp i njegova supruga Melanija imaju kovid-19, o čemu se on i oglasio na Tviteru - fjučersi su se srozali u ranom jutarnjem trgovanju na berzi.

ЈЕДАН ТВИТ МЕЊА СВЕ: Трамп позитиван на корону, Дау Џонс потонуо за скоро 400 поена

Foto: AP

Fjučersi industrijskog indeksa Dau Džons ("Dow Jones") srušili su se za 379 poena, a prethodno su pali za više od 500 poena. Osim toga, i fjučersi indeksa S&P 500 i Nasdaq takođe su bili na negativnoj teritoriji.

U međuvremenu, prinos na referentnu desetogodišnju državnu menicu pao je na 0,6627%. Prinosi se kreću suprotno cenama. Lekar Bele kuće, Šon Konli, rekao je u belešci: "Predsednik i prva dama su u ovom trenutku dobro i planiraju da ostanu kod kuće tokom svog oporavka".

Takođe je rekao da očekuje da će Tramp "nastaviti da izvršava svoje dužnosti bez ometanja, dok se oporavlja". Indeks Dau Džons je u četvrtak zatvoren sa 35 poena više (dobitak od 0,1 odsto), dok je S&P 500 napredovao 0,5%. Nasdaq je dobio 1,4 procenata.


Danas će investitori dati uvid u stanje tekućeg ekonomskog oporavka, kada septembarski izveštaj o radnim mestima bude objavljen u 8:30 ujutro po srednjeevropskom vremenu. Očekuje se da će konačni izveštaj o radnim mestima uoči izbora pokazati usporavanje, u odnosu na nivo iz avgusta.

Svi glavni proseci završili su septembar na nižem nivou, prekidajući petomesečni niz pobeda, dok se pojavljuju sumnje u pogledu brzine i širine oporavka.


-Da bi tržište zaista napredovalo do kraja godine, treba da vidimo određeno učešće cikličnih sektora, posebno kada je reč o industrijskim i finansijskim kompanijama-kaže Kris Zakareli.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu