NAGRADA ZA POŽRTVOVAN RAD: Elizabeta će odati počast zaslužnim u borbi protiv kovida

Tanjug

27. 09. 2020. u 01:15

BRITANSKA kraljica Elizabeta Druga ukazaće na veliki i požrtvovan rad stotina lekara, sestara, donatora i volontera tokom pandemije korona virusa, kada idućeg meseca bude objavljena njena godišnja rođendanska lista počastvovanih, javlja Rojters.

НАГРАДА ЗА ПОЖРТВОВАН РАД: Елизабета ће одати почаст заслужним у борби против ковида

Foto: EPA

Objavljivanje liste, koja je prvobitno trebalo da bude u junu, odloženo je za 10. oktobar, kako bi na nju bila dodata imena ljudi koji su imali ključnu ulogu prvih meseci u borbi protiv pandemije.

Velika Britanija ima najveći broj mrtvih od korona virusa u Evropi i najteže ekonomske posledice među razbijenim zemljama.

Počast, dodeljivanje nenasledne plemićke titule (ser i dejm), datira iz vremena vladavine kraljice Viktorije u 19. veku i njena svrha nije samo odavanje počasti poznatim ličnostima, već i svima onima koji su doprineli životu zemlje često nesebičnim i manje poznatim radom.

Kraljica Elizabeta je u julu vitezom proglasila stogodišnjeg kapetana Tomasa Mura, koji je hodajući u svojoj bašti uz pomoć hodalice skupio 40 miliona funti za zdravstvene radnike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024