ŠPANIJA PONOVO U PROBLEMU: Ministar zdravlja traži pooštrenje mera - Madrid najrizičniji

Tanjug

26. 09. 2020. u 16:40

ŠPANSKI ministar zdravlja Salvador Ilja pozvao je vlasti u Madridu da pooštre ograničenja zbog pandemije virusa korona, upozoravajući da su u suprotnom stanovnici prestonice i okolne regije u "ozbiljnom riziku".

ШПАНИЈА ПОНОВО У ПРОБЛЕМУ: Министар здравља тражи пооштрење мера - Мадрид најризичнији

Foto D.Milovanović

Madrid je juče produžio delimičnu blokadu u nekoliko desetina kvartova sa visokom stopom infekcije, odbacujući preporuke nacionalne vlade za blokadom u celom gradu dok raste broj obolelih.

- Madrid je u situaciji ozbiljnog rizika i vreme je da se deluje odlučno - rekao je ministar zdravlja Salvador Ilja na konferenciji za novinare.

On je istakao da postoji ozbiljan rizik za stanovnike, kao i za susedne regione, pozivajući regionalne vlasti Madrida da "zdravlje građana stave na prvo mesto".

Zbir potvrđenih slučajeva infekcije virusom korona u Španiji dostigao je 716.481, što je najveći broj u zapadnoj Evropi. Više od 31.000 ljudi umrlo je od posledica infekcije.

Španci su već prošli kroz jednu od najstrožih evropskih blokada od marta do maja, kada im nije bilo dozvoljeno da izađu iz kuća. Ali nakon što su ograničenja potpuno ukinuta 21. juna, pandemija je ponovo uzela maha.

Većina od 45 madridskih kvartova obuhvaćenih novim ograničenjima su područja visoke gustine stanovnika sa niskim prihodima, što je izazvalo pritužbe zbog "klasnog zatvaranja".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije