TRAMP PRRETI: Američki predsednik smislio da ukine ukazom Bajdena

I. STANOJEVIĆ

22. 09. 2020. u 13:00

MOGU da sprečim DŽoa Bajdena da se kandiduje!Ovu rečenicu izgovorio je juče predsednik SAD Donald Tramp na predizbornom skupu u Severnoj Karolini, pred pristalicama Republikanske stranke.

ТРАМП ПРРЕТИ: Амерички председник смислио да укине указом Бајдена

Foto AP

- Možemo da se šalimo, da igramo igre, možemo da se zabavljamo, ali ne možete da imate ovog tipa za predsednika. Možda ću potpisati izvršnu uredbu da ne možete da ga imate za predsednika - rekao je Tramp, ciljajući na demokratskog rivala.

Tokom skupa, koji je deo predizborne kampanje uoči predsedničkih izbora 3. novembra, Tramp je opisao bivšeg potpredsednika SAD kao "najglupljeg od svih kandidata" i "najgoreg kandidata u istoriji predsedničke politike".

Više puta Tramp je dovodio u pitanje Bajdenovo mentalno zdravlje nazivajući ga "pospanim DŽoom" zbog povremenih nedoslednosti u javnim obraćanjima i čestih lapsusa. Mediji podsećaju da je Tramp više puta rekao da "uspavana demokratska predsednička uzdanica DŽo Bajden mentalno nije sposoban da bude na čelu SAD".

UHAPŠENA TROVAČICA

ŽENA osumnjičena da je Trampu poslala kovertu sa smrtonosnim otrovom ricinom, uhapšena je pri pokušaju da pređe u Kanadu na graničnom prelazu u saveznoj državi NJujork. Izvor iz službi bezbednosti koji je želeo da ostane anoniman, rekao je da je kanadska državljanka. Pismo je presretnuto u poslednjem vladinom eksternom centru za prijem pošiljaka, pa nije dospelo u Belu kuću. Pisma iste sadržine poslata su i organima krivičnog gonjenja u Teksasu, uključujući zatvor i šerifovu kancelariju.

S druge strane, kao odgovor tome, Bajden javno iznosi svoju medicinsku dokumentaciju koja ga opisuje kao "zdravu" i "energičnu" osobu.

Prozvan DŽozef Bajden, kandidat demokrata za predsednika SAD, Foto AP

- Dobio sam debatu s tim tipom. Nikad se ne zna. Dobio je sočnu injekciju u zadnjicu i za dva sata je bio bolji nego ikad pre - naveo je Tramp, ponovivši tvrdnju da bi on i Bajden trebalo da budu testirani na droge, pre nego što se oglase u predstojećim predsedničkim debatama.

Bajden se za Si-En-En obavezao da će biti "potpuno transparentan". Ni on Trampu nije ostao dužan, uzvratio mu je uvredama na omalovažavanje i ismevanje svoje mentalne oštrine.

Trampova predizborna oštrica naglo se zaoštrila početkom septembra, kad je napao američke medije tvrdeći da su pitanja upućena Bajdenu "namenjena detetu". Tramp je nazvao "sramotim" nezgodna ili komplikovana pitanja koja su mu upućivana za razliku od mekog tretmana koji su mediji obezbedili Bajdenu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)