DŽONSON: Drugi talas epidemije stiže u Veliku Britaniju

Tanjug

19. 09. 2020. u 17:13

ЏОНСОН: Други талас епидемије стиже у Велику Британију

Foto: AP

BRITANSKI premijer Boris DŽonson izjvio je danas da drugi talas epidemije korona virusa stiže u Veliku Britaniju, u kojoj je prijavljeno 4.322 novih slučajeva zaraze, najviše od početka maja, javlja AP.

U govoru koji je održao u centru za proizvodnju vakcina koji se trenutno gradi u blizini Oksforda, DŽonson je rekao da je drugi talas epidemije zabeležen u Francuskoj, Španiji i širom Evrope i da strahuje da je apsolutno neizbežno da će se to dogoditi i u Velikoj Britaniji.

Zvanični podaci koji su objavljeni juče pokazuju da je u periodu između 4. i 10. septembra u Velikoj Britaniji u proseku bilo 6.000 novih slučajeva zaraze po danu, što je skoro duplo više nego prethodne nedelje, podseća AP.

U Engleskoj će uskoro biti uvedene dodatne restrikcije na okupljanja i druge aktivnosti u nekoliko regiona u zemlji. Sve se više spekuliše da bi Velika Britanija mogla da uvede mere karantina u narednih nekoliko nedelja, delom zbog nedovoljnog broja testova.

U Velikoj Britaniji je korona virusom do sada zaraženo 385.936 ljudi, a usled posledica COVID-19 preminulo je 41.732 pacijenata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Milan

19.09.2020. 18:22

To je jos jedan dokaz da je plandemija namestaljka.Otkud sad i baby Tramp zna kad ce drugi talas.Posle Bilija i on postade neki veliki dr. mr.Sve to posto je navodno prelezao koronu....