AMERIČKI IMUNOLOG OTKRIO: Evo kada ćemo moći da se vratimo POTPUNO NORMALNOM ŽIVOTU u kome više nema bojazni od KORONA VIRUSA!

Novosti online

14. 09. 2020. u 16:47

АМЕРИЧКИ ИМУНОЛОГ ОТКРИО: Ево када ћемо моћи да се вратимо ПОТПУНО НОРМАЛНОМ ЖИВОТУ у коме више нема бојазни од КОРОНА ВИРУСА!

Foto: AP

DOKTOR Entoni Fauči, glavni stručnjak SAD-a za borbu protiv pandemije korona virusa, naglasio kako se Amerika neće uskoro vratiti normalnom životu, jer su potrebni meseci i meseci za vakcinaciju.

Fauči je rekao da očekuje da će vakcina biti dostupna početkom 2021. godine, ali da ćemo morati pošteno da zagazimo u 2021. da bi uopšte razmišljali o povratku na stari način života.

"Ako govorite o normalnosti pre Kovida-19, to će biti dobrano u 2021, možda čak pri kraju te godine", objasnio je on za televiziju MSNBC.

"Dok organizujete distribuciju vakcine i vakcinišite i većinu stanovništva, to neće biti pre kraja 2021. godine", zaključio je.

Ovaj 79-godišnji imunolog je izrazio i zabrinutost zbog otvaranja zatvorenih delova restorana kada postane hladnije.

"Biti u zatvorenom prostoru apsolutno povećava rizik. Zabrinjava me kada vidim da počinju aktivnosti u zatvorenim prostorima, a to postaje sve neizbežnije kako ulazimo u jesen i zimu", naglasio je Fauči.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)