VATRENA STIHIJA NASTAVLJA DA PUSTOŠI: Vatra u Oregonu ubija nemilice

V.N.

12. 09. 2020. u 23:36

POŽARI pustoše severozapad Amerike! U vatrenoj stihiji u saveznoj američkoj državi Oregon nastradalo je najmanje 25 ljudi, a više desetina njih se vodi kao nestalo.

ВАТРЕНА СТИХИЈА НАСТАВЉА ДА ПУСТОШИ: Ватра у Орегону убија немилице

Foto AP

Kako prenosi američki mediji, "dosad neviđeni požari" koji bukte po zapadnoj obali Sjedinjenih Američkih Država primorali su više od pola miliona ljudi da napuste svoje domove.

Guvernerka Oregona Kejt Braun izjavila je da je stanovnicima Oregona naređeno da se spakuju i na signal nadležnih "momentalno napuste domove". Direktor Kancelarije za vanredne situacije Endru Felps rekao je da su ekipe koje pretražuju ruševine u nekoliko gradova pripremljene na "masovna stratišta".

Požari na severozapadu SAD, koji su izazvani tokom proslave Dana rada, bukte u Kaliforniji, Oregonu i Vašingtonu, a zbog pepela je znatno pogoršan i kvalitet vazduha.

Vatru dodatno pogoršavaju jaki vetrovi i visoke temperature.

- Požarima je doprinelo i globalno zagrevanje, odnosno sušna sezona zbog koje se požari lako šire - upozoravaju naučnici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

IZRAEL SE OGLASIO NAKON NAPADA NA IRAN: Poslali jasnu poruku Teheranu - pojavio se novi snimak (FOTO/VIDEO)