ULAZIMO U RAT AKO NAPADNU RUSIJU: Lukašenko pripretio Zapadu - pohitaćemo u pomoć Moskvi, odakle god da krenu

Tanjug

09. 09. 2020. u 19:30

УЛАЗИМО У РАТ АКО НАПАДНУ РУСИЈУ: Лукашенко припретио Западу - похитаћемо у помоћ Москви, одакле год да крену

Foto: Andrei Stasevich/Pool Photo via AP/Vayar Military Agency via AP

AKO ZAPADNE zemlje izvrše agresiju na Rusiju, Belorusija će ući u rat, izjavio je danas beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko tokom u intervjuu za ruske medije.

- U slučaju da neko pokuša da napadne Rusiju preko Belorusije ili u blizini beloruskih granica, naša armija od 60-65 hiljada vojnika ućiće u rat. Prema odredbama sporazuma o Kolektivnoj bezbednosti i sporazuma o državnoj uniji, Zapad je u našoj zoni odgovornosti - izjavio je Lukašenko, prenosi TASS.

- Ako se dogodi takav napad sa zapada, severa ili juga, odmah ćemo pohitati u pomoć Rusiji - zaključio je beloruski predsednik.

Lukašenko je prošlog meseca naložio ministarstvu odbrane Belorusije da budno motri na pokrete snaga NATO-a u Poljskoj i Litvaniji i da borbenu gotovost podigne na viši nivo u jedinicama koje kontrolišu zapadne granice Belorusije.

Nešto kasnije, 19. avgusta, beloruski ministar odbrane Viktor Krenjin naredio je da se pogranična armijska oblast Grodno pojača taktičkim raketnim jedinicama, višecevnim raketnim baterijama, bespilotnim letelicama i protivvazdušnim raketnim sistemima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Max

10.09.2020. 08:47

Sad nema više da udaraš ćifte Putinu, nego si se uhvatio Rusije, pa ne puštaš...pitam se ko je stvarno organizovao te demonstracije...!?