DRAMA NA LEZBOSU: Izbio požar u kampu za migrante, sumnja se da je vatra namerno izazvana u znak protesta (VIDEO)

Tanjug

09. 09. 2020. u 08:14

U RANIM jutarnjim satima u kampu za migrante na grčkom ostrvu Lezbos izbio je požar, saopštila je danas grčka vatrogasna služba.

ДРАМА НА ЛЕЗБОСУ: Избио пожар у кампу за мигранте, сумња се да је ватра намерно изазвана у знак протеста (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Jutjub

Za sada nema podataka o šteti, kao ni o uzroku požara u kome su izgoreli šatori i kontejneri za smeštaj migranata, prenosi Rojters.

Policija je saopštila da su migranti prebačeni na bezbedno mesto, a u gašenju požara učestvovalo je 25 vatrogasaca sa 10 vozila.

Kako je saopštio gradonačelnik Majlinena, glavnog grada Lezbosa Stratosa Kitelisa, vatra se proširila unutar i izvan kampa i uništila ga, a situaciju otežava to što među migrantima u kampu ima pozitivnih na korona virus, prenosi AP.

Prema pisanju lokalnih medija, požar je namerno podmetnut u znak protesta zbog stavljanja kampa u karantin, a prilikom gašenja, vatrogasci su se suočili i sa otporom pojedinih migranata da se evakuišu.

Taj kamp je prošle nedelje stavljen u karantin zbog pojave jednog slučaja virusa kovid-19, a do juče broj zaraženih migranata porastao je na 35.

U kampu Morija smešteno je oko 12.500 migranata, iako je smeštajni kapacitet te ustanove četiri puta manji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!