BOJEVA GAĐANJA SNAGA KFORA: Vojne vežbe u Severnoj Makedoniji

PRIPADNICI 162. pešadijskog puka iz sastava snaga SAD u misiji Kfora, na Armijskom poligonu "Krivolak" nadomak Negotina na Vardaru, u Severnoj Makedoniji, započeli su združene vežbe sa jedinacama poljske vojske u pomenutoj misiji i domaće armije (ARM), izvođenjem više vidova gađanja.

БОЈЕВА ГАЂАЊА СНАГА КФОРА: Војне вежбе у Северној Македонији

Foto ARM

Između ostalog, kako je precizirano, u okviru "zajedničke taktičke vežbe" biće izvedena i bojeva gađanja.

Za vreme druge rotacije u kojoj će učestvovati i pripadnici snaga poljskog kontingenta iz sastava Kfora, kako je najavljeno, 9. septembra biće organizovan "Dan za visoke goste" kada će biti prikazan deo vojnih aktivnosti na poligonu "Krivolak". U delu civilno-vojne saradnje najavljeno je doniranje američkih zaštitnih sredstava za borbu protiv kovida 19.

Armijski poligon "Krivolak" je već treću godinu zaredom domaćin američkom kontingentu u misiji Kfora. U saopštenju Generalštaba ARM se ukazuje da se "izvođenjem ovakvih aktivnosti potvrđuje podrška od našeg najvećeg saveznika i strateškog partnera SAD".

Iduće godine na poligonu "Krivolak" ARM će biti domaćin dosad najveće vojne vežbe pod nazivom "Odlučni udar 2021". Navodi se da je planirano da na toj vežbi učestvuje više od 4.000 vojnika iz sastava kopnenih oružanih snaga SAD u Evropi, drugih armija zemalja članica NATO pakta i domaćina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati