ISEKLI JOJ KOSU JER JE IMALA VAŠKE: Izgovor roditelja mlade muslimanke iz Bezansona za brutalan čin, devojčica ima i povrede od ranije!

Goran ČVOROVIĆ, dopisnik „Novosti“ iz Pariza

27. 08. 2020. u 08:31

NESAVESNI roditelji, muslimani iz Bosne, koji su unakazili sopstvenu ćerku jer je htela da se uda za Srbina pravoslavca, kako saznaju "Novosti", pokušali su pred sudom da se izvuku na groteskan način.

ИСЕКЛИ ЈОЈ КОСУ ЈЕР ЈЕ ИМАЛА ВАШКЕ: Изговор родитеља младе муслиманке из Безансона за бруталан чин, девојчица има и повреде од раније!

Foto: Franck Hakmoun

Istražnim organima su poručili da su ćerki isekli kosu jer je imala vaške!

- Roditelji maloletnice su ovo brutalno šišanje objasnili činjenicom da je maloletnica imala vaši - potvrdio je za "Novosti" Etjen Manto, državni tužilac iz Bezansona. - Ali, stric i strina priznaju da je to bila kazna zbog bega. Maloletnica potvrđuje da je pretrpljeno nasilje u vezi s tim što njena porodica ne prihvata njenu emotivnu vezu sa mladićem srpskog porekla i hrišćanske vere.

Državni tužilac je potvrdio da će ocu, majci, stricu i strini biti suđeno zbog nasilja nad maloletnicom, i da su je tukli i sekli joj kosu, po njenom povratku, posle četvorodnevnog bega sa mladićem srpskog porekla, starim 20 godina, koji živi u istoj zgradi.

Iz suda su nam preneli i to da je mladić D. rođen 2000. godine u Prokuplju, a devojka S. 2003. u Travniku.

- Nastanila se u Francuskoj sa porodicom u januaru 2018. godine. Zahtev za azil njenih roditelja je odbijen i porodica je trebalo da napusti francusku teritoriju u decembru prošle godine, ali je u sprovođenju mere udaljavanja došlo do smetnji zbog situacije sa virusom korona - ističe tužilac Manto.

On naglašava da je maloletnica izdvojena iz porodice i da se trenutno nalazi pod sudskom zaštitom.

Foto: Vikipedja

Bezanson

Ovaj mračni događaj koji se dogodio 17. avgusta i dalje zaokuplja francusku javnost. Javio se i advokat strica i strine napadnute devojke, Patrik Izan, i reagovao na najavu ministra unutrašnjih poslova Žeralda Darmanena da će vinovnici biti izbačeni iz Francuske po završetku procesa.

- Biće ispraćeni do granice jer nemaju šta da traže na našem tlu - izjavio je ministar u nedelju.

SUĐENjE

DRŽAVNI tužilac Etjen Manto je "Novostima", takođe, potvrdio da će suđenje vinovnicima ovog čina biti održano 23. oktobra u Bezansonu. Do tada, oni neće smeti da napuštaju francusku teritoriju.

Advokat strica i strine kaže da njegovi klijenti ne prihvataju navode za koje se terete i da mora da se poštuje pretpostavka njihove nevinosti. Navodi i da imaju staus izbeglica i da ne može unapred da se govori o njihovom izbacivanju iz Francuske. Situacija s devojčinim roditeljima je drugačija, jer su odbijeni za azil i svakako moraju da odu iz zemlje.

Stric je, inače, označen kao taj koji je ošišao devojku, koja je to i sama izjavila u istrazi. Istraga je u toku. Utvrđeno je da devojka ima slomljeno rebro, mnogobrojne modrice i teško povređeno uvo. Advokat naglašava da postoje i ranije povrede, a očekuje se da se na suđenju utvrdi njihovo poreklo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

ZAHAROVA O RASPADU SAD: Posebno izdvojila tri države