PANDEMIJA ZATVARA KAMPUSE: Univerziteti u SAD prebacuju se na onlajn nastavu zbog korone

Tanjug

20. 08. 2020. u 00:33

UNIVERZITET Notr Dam i Državni univerzitet u Mičigenu poslednji su u nizu američkih koledža koji su odlučili da pređu na onlajn nastavu zbog korona virusa, a tu odluku objavili su u danu u kojem je treća škola u 17-članom sistemu Univerziteta Severne Karoline prijavila žarište u smeštaju izvan kampusa.

ПАНДЕМИЈА ЗАТВАРА КАМПУСЕ: Универзитети у САД пребацују се на онлајн наставу због коронe

Foto: Tanjug/AP

Univerzitet Notrdam je zbog širenja koronavirusa odlučio da najmanje naredne dvije nedelje nastavu drži na internetu. U toj školi je samo u ponedeljak registrovano 80 novozaraženih - čime je ukupan broj oboljelih porastao na 147.

Zvaničnici univerziteta za nagli rast zaraženih okrivljuju žurke na kampusu, a da bi suzbili širenje virusa, naložili su zatvaranje javnih mesta i zabranili dolazak studenata koji ne žive na kampusu.

"Ako te mere ne budu uspješne, poslaćemo studente kući”, upozorio je predsednik Univerziteta Notrdam Džon I. Dženkins.

Državni univerzitet Mičigena takođe je zatražio od studenata da ostanu kod kuće i prebacio se na onlajn nastavu.

Nakon samo nedelju dana časova, pojedini studenti Univerziteta Sjeverne Karoline počeli su da se pakuju, što se obično može videti samo na kraju semestra, prensoi Glas Amerike.

“U ovom trenutku ne teraju ljude da idu, ali pretpostavljam da će se to dogoditi, zbog čega se pakujem. Situacija je zaista neizvesna i stresna. Ne želim tako da živim”, kaže student Kai Merkado.

U okrugu Čiroki, u Džordžiji - tri škole, koje su otvorene, već su privremeno zatvorene, a više od 2.000 učenika je u karantinu.

Zvaničnici upozoravaju na moguća zatvaranja još većeg broja škola.

U Teksasu, nastavnica Rejčel Sančez pokušava da i dalje bude optimista, iako je sve manje učenika u njenoj učionici, s obzirom na to se pojedini prebacuju na onlajn nastavu.

“Sarađujem sa odličnim nastavnicima i pokušavamo da budemo pozitivni. Lako je osjećati se preopterećeno u ovoj situaciji, ali mislim da uspevamo da se izvučemo”, kaže ona.

U Americi je zaraženo više od 5,4 miliona ljudi, a raste i broj žrtava koronavirusa, koji je odneo više od 171.000 života.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere