DIZNI UGASIO BREND: "20th Century Fox" više ne postoji

Tanjug

12. 08. 2020. u 16:16

"20th Century Fox", jedan od najpoznatijih brandova u istoriji filmske TV industrije više ne postoji, jer je vlasnik, kompanija "Volt Dizni", objavila da će se od danas zvati samo - “20th Television”.

ДИЗНИ УГАСИО БРЕНД: 20th Century Fox више не постоји

Foto: Depozitfotos

Potez je usledio nakon što je Dizni izbacio naziv Foks iz svih svojih "20th Century Fox" filmova još u januaru. Inače, Dizni je prošle godine zaključio ugovor vredan 71 milijardu dolara i kupio imovinu kompanije Foks.

"Slavni logo i naslovna kartica, na kojima su reči ''20th Television'' postavljene iznad reflektora, ostaće isti samo što neće biti reči ''century'' i ''Fox''.. Nova imena i logotipi naših studija označavaju novi dan za „ABC Signature", „20th Television" i „Touchstone Television" i istovremeno odaju počast njihovoj bogatoj istoriji i stvaralačkoj snazi kompanije Volt Dizni", kazao je predsednik televizijskih studija Krejg Hanegs.

Novi logo i grafika pojaviće se u novim epizodama ove TV kuće koje kreću od jeseni.

Stariji naslovi, koji su već emitirani, zadržaće nekadašnji logo i ime.

Dizni je ranije saopštio da je izbrisao "Foks" jer bi moglo biti zbunjujuće - naime, preostala imovina Foksa, kao što su “Fox Entertainment”, “Fox Sports” i “Fox News”, deo su korporacije Foks koja nema nikakve veze s Diznijem.

Dizni će preimenovati i druge TV studije, te će “ABC Studios” i “ABC Signature Studios” postati “ABC Signature”, a “Fox 21” - “ Touchstone TV”.

"20th Century Fox" nastao je 1935. godine spajanjem kompanija “20th century Pictures” i “Fox Films”.

Stvorili su neke od najpopularnijih i najomiljenijih filmova u istoriji Holivuda poput “Ratovi zvezda”, “Umri muški”, “Sam kod kuće”, ali i serije među kojima su i “Simpsonovi”. .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu