PRESRETNUT JOŠ JEDAN AMERIČKI AVION: Strateški bombarder B-1B ispratila tru ruska SU-35S

Novosti online

07. 08. 2020. u 21:45

TRI RUSKA lovca Su-35S podigla su se u vazduh i presrela američki strateški bombarder iznad akvatorije Ohotskog mora, saopštio je Nacionalni centar za upravljanje odbranom Ruske Federacije.

ПРЕСРЕТНУТ ЈОШ ЈЕДАН АМЕРИЧКИ АВИОН: Стратешки бомбардер Б-1Б испратила тру руска СУ-35С

Foto: Depositphotos

Već drugi put danas je registrovano približavanje američkih aviona ruskoj granici.

„Ruska sredstva za kontrolu vazdušnog prostora su 7. avgusta otkrila vazdušnu metu iznad neutralnih voda Tihog okeana. Meta se približavala državnoj granici Rusije“, saopštio je centar.

U saopštenju se dodaje da su u cilju presretanja mete, u vazduh podignuta tri lovca Su-35S iz sastava dežurnih snaga protivvazduhoplovne odbrane Istočnog vojnog okruga.

„Lovci su klasifikovali i dosledno pratili strateški bombarder B-1B američkog ratnog vazduplovstva iznad akvatorije Ohotskog mora“, navedeno je u saopštenju.

Ruska strana precizira da je let ruskog aviona „realizovan strogo u skladu sa međunarodnim pravilima“.

Ovo je već drugo „presretanje“ američkih vojnih aviona u poslednja 24 sata. Ranije u petak otkriveni su strateški izviđački avion američkog ratnog vazduhoplovstva RS-135 i avion bazne patrolne avijacije američke mornarice P-8A „Posejdon“, koji su se približavali ruskoj granici iznad neutralnih voda Crnog mora. NJih je presreo ruski lovački avion Su-27.

Foto: printskrin

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)