DETALjI TALAČKE KRIZE U FRANCUSKOJ: Otmičar pominje decu u Palestini, drži još troje ljudi

G. ČVOROVIĆ, dopisnik "Novosti" iz Pariza

četvrtak, 06. 08. 2020. u 21:43

ДЕТАЉИ ТАЛАЧКЕ КРИЗЕ У ФРАНЦУСКОЈ: Отмичар помиње децу у Палестини, држи још троје људи

YouTube

NAORUŽANI napadač upao je u 17 sati u filijalu banke "BRED" u centru francuskog grada Avra na Atlantskoj obali i zadržao sedam talaca, među kojima su bili klijenti i zaposleni u banci.

Reč je o muškarcu starom 34 godine koji je od ranije poznat po psihijatrijskim problemima i delikvenciji. U njegovom policijskom dosijeu je zabeleženo da je opasan zbog otmica, nasilja i nošenja oružja.

Otmičarevi motivi nisu potpuno jasni. Prema prvim nezvaničnim informacijama pominjao je zahteve u vezi s decom u Palestini. Tražio je i moped da bi mogao da pobegne.

Jedan od sedmoro talaca, muškarac star 53 godine, uspeo je da utekne, a otmičar je početkom večeri oslobodio još troje talaca, tako da je u 21 sat držao još troje otetih ljudi. Nije bilo povređenih.

Pripadnici specijalnih jedinica francuske policije od 18,45 sati pregovaraju s otmičarem, u nameri da ga nagovore da se preda i oslobodi taoce.

Jedan od sedmoro talaca, muškarac star 53 godine, uspeo je da utekne

Građani iz okolnih zgrada su po naređenju policije iz predostrožnosti zatvoreni u svojim stanovima i radnjama. Ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen je poručio da s puno pažnje prati razvoj situacije i da je u stalnom kontaktu s prefektom koji rukovodi akcijom pregovaranja s otmičarem.

Avenija u kojoj se dogodila otmica je zatvorena za saobraćaj, a na licu mesta je prisutan veliki broj interventnih vozila.

Avr je grad u kome je odnedavno ponovo gradonačelnik Eduar Filip, koji je do početka ovog meseca bio premijer Francuske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)