BIVŠE IMANJE KATOLIČKE CRKVE: Italijansko ostrvo prodato za 10 miliona dolara, šta mislite ko ga je kupio?

Tanjug

03. 08. 2020. u 22:22

ITALIJANSKO ostrvo Galinara u Ligurskom moru prodato je za više od 10 miliona evra Ukrajincu Aleksandru Boguslajevu, preneli su danas italijanski mediji.

БИВШЕ ИМАЊЕ КАТОЛИЧКЕ ЦРКВЕ: Италијанско острво продато за 10 милиона долара, шта мислите ко га је купио?

Foto: Novosti arhiva

Kako prenosi Korijere dela sera, Boguslajev (42) sin je ukrajinskog preduzetnika i političara Bjačeslava Boguslajeva, vlasnika kompanije koja je bila vodeća u proizvodnji motora za avione i helikoptere.

Kuće na tom ostrvu u obliku kornjače, koje se nalazi na 1,5 kilometara od obale Ligurije između Alasija i Albenga, nekada su pripadale rimokatoličkoj crkvi, a u poslednjih 150 godina bogatim bankarima i industrijalcima pošto je privatizovano.

List navodi da je on potpisao ugovor s predstavnicima devet porodica iz Ligurije i Pijemonta, koji su vlasnici u poslednjih 40 godina.

Dodaje se da Aleksandar Boguslajev poseduje nekretnine na jugu Francuske.

Ostrvo je proglašeno za zaštićeni park prirode i nije dostupno turistima, piše Korijere dela sera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju