HILjADE vernika okupilo se ispred Aja Sofije u Istanbulu u kojoj se održava namaz, prvi od 1934. godine. Molitvi prisustvuje i turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

neugledni izar

24.07.2020. 13:57

teorija zavere ? mozda...Erdogan je jevrej ? mozda? definitivo se ide na pretvaranje Al Akse dzamije u Solomonov hram, kroz razne faze ,i unistenje muslimana kroz rat sa Rusima.. i Pravoslavnim...pravi muslimani ,osvestite se dok je vreme. Greh je napravljen i ponovljen ,sa cime cete pred Boga?

Boris

24.07.2020. 14:09

Koji su to divljaci ja mislim da ni jednom pravoslavnom Hriscaninu nebi palo na pamet nikada u bilo kojoj situaciji da vrsi bogosluzenje tj.liturginu u muslimanskom verskom objektu tj. Dzamiji

Goran

24.07.2020. 14:09

Ovim činom je naneta velika sramota za sav hrišćanski svet!!! U 21.veku da Turska dozvoli sebi da ponovi istorijsku grešku-nepravdu da hrišćansku crvkvu pretvori u đžamiju i da se u njoj služi islam!!! To je ne dopustivo. Pitam kako bi se muslimani osećali kada bi se u sadašnjem vremenu džamije pretvorile u hrišćanske crkve! Da li Turci žele ovim činom da započnu novi hrišćanski rat!? Ako im je to namera,mnogo nedužnih će stradati a islam će biti iskorenjen u Evropi zasigurno.

Nenad

24.07.2020. 14:17

Jos jedan dokaz da EU postoji samo kao trziste i nikakvu drugu moc ne poseduje. Ovaj radi sta mu se cefne i postaje opasna pretnja za mir u Evropi a i svetu.

Samoupravljač

24.07.2020. 14:33

Pretvaranje nečeg u nešto može samo sf filmovima. Pretvoriti crkvu u džamiju je nemoguće. Svaki put kad uđeš ti znaš gde si ušao. Podizanjem minareta okolo ne može se sakriti ono što je. Ataturk je bio pametan pa je pretvorio u muzej i to je moglo proći. Ali ovo što je uradio Erdogan ne može proći. Koliko god se oni trudili ceo dan se mole pod hrišćanskim ikonama.

Realist

24.07.2020. 16:03

Muslimani su videli da bozja kuca je Crkva dok dzamija nije nista, hriscani nikad nebi napravili takvo nesto da ostave Crkve i odu u Dzamije.

Obezbedjuje od koga

24.07.2020. 18:54

Ko ce ih napasti u drzavi od 99 posto muslimana Turaka? Etnicki i verski cista drzava a svaku drugu drzavu prozivaju i traze prava za svoje iseljenike i bilo cije muslimane.

Dejan

24.07.2020. 19:34

Cudno na molitvi nisu bili Makron,Boris Dzonson/deda mu je osmanlija/ i Merkelova.Makron i Merkelova su siti svog hriscanskog porekla pa rekoh malo za promenu,posto ih sprovode u svojim zemljama.Erdoganu kapa dole,svoj na svome.Grci? E.. mutite vodu sa prvim medju jednakima Vartolomejom,delite pravoslavni svet i cutke pa i lukavo zmurite na jedno oko podrzavajuci raskolnike u nekim drzavama.Srbi,ne zalecite se u ogorcenju prema ovoj novonastaloj situaciji.Rekoh vam zasto.

Vasilije

24.07.2020. 20:50

Нема на свијету ни једног примјера да су православни хришћани џамију претворили у православну цркву или да су се у џамији молили - крстећи се. Била би то не виђена правокација и увреда за исламску заједницу.