SZO: Autohtone zajednice posebno ranjive zbog uslova života

Tanjug

20. 07. 2020. u 22:25 >> 19:08

AUTOHTONE zajednice koje čine pola miliona ljudi širom sveta posebno su ranjive na pandemiju korona virusa zbog često loših životnih uslova, upozorila je danas Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

СЗО: Аутохтоне заједнице посебно рањиве због услова живота

Foto: Despositphotos

Generalni direktor SZO Tedros Adhanom Gebrejesus rekao je da je od 6. jula bilo prijavljeno više od 70.000 slučajeva među starosedelačkim narodima na američkom kontinentu i preko 2.000 preminulih, preneo je Rojters.

On je pozvao narode da preduzmu sve neophodne zdravstvene mere, sa posebnim naglaskom na traženju kontakata, kako bi se pokušalo obuzdavanje širenja Kovid-19.

"Ne moramo da čekamo vakcinu. Moramo da spasavamo živote sada", rekao je Tedros na virtuelnom brifingu u sedištu SZO u Ženevi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)