KORONA UZIMA MAHA: JAR prestigla Meksiko i Čile po broju zaraženih

Tanjug

17. 07. 2020. u 01:14 >> 01:16

JUŽNOAFRIČKA Republika pretekla je Meksiko i Čile po broju potvrđenih slučajeva zaraženih korona virusom.

КОРОНА УЗИМА МАХА: ЈАР престигла Мексико и Чиле по броју заражених

Foto Ilustracija


Prema podacima južnoafričkog Ministarstva zdravlja i američkog Univerziteta Džons Hopkins, JAR je sada šesta zemlja sveta po broju zaraženih.

U toj zemlji je od početka pandemije registrovan 324.221 zaražen korona virusom, što je više od polovine zaraženih na celom afričkom kontinentu, prenosi AP.

Prema podacima Ministarstva zdravlja, od početka pandemije je reegistrovano 4.669 smrtnih slučajeva povezanih sa korona virusom.

Epicentar virusa je provincija Goteng u kojoj se nalaze veliki gradovi Johanesburg i Pretorija.

U toj provinciji, u kojoj živi četvrtina ukupnoh stanovništva JAR, od početka pandemije je registrovano više od 117.000 slučajeva korona virusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku