HEZBOLAH JE IDUĆA META? Izraelska vojska ubrzava pripravnost snaga na terenu

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

19. 06. 2024. u 08:24

IZRAELSKA vojska saopštila je da je odobrila planove za ofanzivna dejstva usmerena na Liban, nakon što su nedavno intenzivirani prekogranični sukobi Izraela sa libanskim Hezbolahom.

ХЕЗБОЛАХ ЈЕ ИДУЋА МЕТА? Израелска војска убрзава приправност снага на терену

FOTO: Tanjug/AP

Izraelska vojska je saopštila da su šef severne komande izraelske vojske, general-major Ori Gordin i načelnik Uprave za operacije general-major Oded Basjuk u utorak izvršili procenu situacije i da su odobreni operativni planovi za ofanzivu na Liban, preneo je Tajms of Izrael.

Vodeći komandanti su takođe doneli odluke o "ubrzanju pripravnosti snaga na terenu", navodi vojska.

Izrael je upozorio da više ne može da toleriše prisustvo Hezbolaha duž svoje granice i da će, ukoliko se ne postigne diplomatsko rešenje, pokrenuti vojnu akciju da bi potisnuo taj libanski pokret ka severu.

Nakon što je izraelska vojska odobrila operativne planove za napad na Liban, Pentagon je saopštio da Sjedinjene Američke Države ne žele širenje regionalnog sukoba na Bliskom istoku.

- Neću ulaziti u hipotetičke scenarije i spekulacije o tome šta bi moglo da se dogodi, osim što ću reći da niko ne želi širenje regionalnog rata - rekao je portparol Pentagona general-major Patrik Rajder na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RAKETNE VEŽBE U ATLANTIKU: Brodovi ruske flote stižu na Kubu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?