"RUSI SE SPREMAJU DA OPKOLE KIJEV": Američki pukovnik izneo neverovatne podatke

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

12. 06. 2024. u 20:56

RUSIJA priprema veliku vojnu grupu za napredovanje ka Kijevu i dalje na zapad. Prema planeru vojne kampanje, penzionisanom američkom pukovniku Daglasu Mekgregoru, ukrajinske oružane snage bi se uskoro mogle naći u veoma teškoj situaciji.

РУСИ СЕ СПРЕМАЈУ ДА ОПКОЛЕ КИЈЕВ: Амерички пуковник изнео невероватне податке

Foto: Profimedia/Ilustracija

Mislim da će u pravom trenutku krenuti na jug i odseći Kijev, a većina ovih ruskih trupa će krenuti dalje na zapad– primetio je stručnjak na Jutjub kanalu „Deep Dive“.

Mekgregor smatra da su Oružane snage Rusije zabrinute za očuvanje ljudstva, jer shvataju skoru pobedu. Istovremeno, ofanziva ruskih jedinica može biti brza, a Ukrajinci neće imati vremena da preduzmu odbrambene akcije.

- Pitanje je šta će biti u Kijevu kada Putin dođe i sa severa i sa istoka? Pretpostavljam da ćemo videti kako Zelenski pakuje kofere i odlazi - rekao je pukovnik američke vojske u penziji.

Ranije je Mekgregor sugerisao skori kolaps NATO-a, nakon završetka ukrajinskog sukoba. Analitičar smatra Severnoatlantsku alijansu slabom asocijacijom koja samo zvecka sabljama da bi zastrašila druge zemlje. Moskva ovo dobro razume.

Daglas Mekgregor takođe smatra apsurdnom ideju da Ruska Federacija može da povuče trupe sa teritorije Ukrajine.

(Alo)

BONUS VIDEO: KINESKI DRON PRVI NA MONT EVERESTU -  Pogledajte kako nosi teret

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PROLAZNICI BILI IZNENAĐENI: Đoković nakon Vimbldona uhvaćen u šetnji sa lepom Ruskinjom (VIDEO)