MAKRON NA KONFERENCIJI SA ŠOLCOM ZATRAŽIO: Dozvolite Ukrajini da gađa ciljeve u Rusiji odakle se vrši granatiranje

Novosti online

28. 05. 2024. u 19:48

ORUŽANIM snagama Ukrajine treba dozvoliti da gađaju ciljeve u Rusiji, odakle se vrši granatiranje, rekao je francuski predsednik Emanuel Makron, a njegov govor je emitovan na nalogu Jelisejske palate na društvenoj mreži Iks.

МАКРОН НА КОНФЕРЕНЦИЈИ СА ШОЛЦОМ ЗАТРАЖИО: Дозволите Украјини да гађа циљеве у Русији одакле се врши гранатирање

Foto: AP Photo/Markus Schreiber

- Moramo dozvoliti Ukrajini da uništi vojne ciljeve na ruskoj teritoriji, odakle se vrši granatiranje, ali ne smemo dozvoliti Ukrajini da pogađa druge vojne ili civilne ciljeve na svojoj teritoriji - rekao je on na konferenciji za novinare sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom.

Osim toga, prema njegovom mišljenju, prebacivanje Kijevu dalekometnog naoružanja sposobnog da pogodi ruske vojne ciljeve nije eskalacija sukoba.

Šef diplomatije EU Žozep Borelj rekao je u utorak da će ministri odbrane EU razgovarati o mogućnosti ukidanja ograničenja na udare Kijeva zapadnim oružjem na rusku teritoriju, na šta je dan ranije pozvao generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SKANDAL NA KONFERENCIJI: Delegacija Srbije napustila sastanak, sramne provokacije hrvatskog predstavnika

SKANDAL NA KONFERENCIJI: Delegacija Srbije napustila sastanak, sramne provokacije hrvatskog predstavnika

DELEGACIJA Srbije i zamenik predsedavajućeg Zajedničke komisije za odbranu i bezbednost Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević napustili su danas godišnji sastanak predstavnika komisija za odbranu i bezbednost parlamenata Jugoistočne Evrope nakon što je poslanik hrvatskog Sabora, govoreći o Savetu Evrope, rekla da će Priština biti primljena u Savet Evrope što je bila direktna provokacija upućena delegaciji Srbije.

12. 06. 2024. u 16:13

Komentari (0)

8 DANA VEĆ OD 560€ ALL INCLUSIVE Otkrijte raj na plažama Marsa Matrouh: Egipatska oaza na obali Sredozemnog mora!