PREMIJER JORDANA: Vojska će odgovoriti na pretnju s bilo koje strane

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

14. 04. 2024. u 21:37

PREMIJER Jordana Bišer Hasavneh saopštio je danas tokom obraćanja kabinetu da će se vojne snage ove zemlje suprotstaviti pokušaju bilo koje strane da ugrozi bezbednost kraljevine.

ПРЕМИЈЕР ЈОРДАНА: Војска ће одговорити на претњу с било које стране

Foto: Shutterstock

-Vojska će svim raspoloživim sredstvima odgovoriti na sve što bi ugrozilo sigurnost kraljevine i svetost njenog vazdušnog prostora i teritorije u slučaju opasnosti s bilo koje strane, istakao je premijer.

Hasavneh je istakao potrebu za smanjenjem regionalnih tenzija, dodajući da bi dalja eskalacija predstavljala "opasan put" za Bliski istok, prenosi Rojters.

-Potrebno je da se sve strane ponašaju odgovorno i budu maksimalno uzdržane, kao i da ne budu uvučene u eksalacije koje će bez sumnje imati opasne posledice, poručio je jordanski premijer.

Dva regionalna obaveštajna izvora rekla su za Rojters da se američko ratno vazduhplovstvo, uz pomoć Velike Britanije i Francuske, pridružilo jordanskim snagama u obaranju iranskih dronova koji su pretelali preko teritorije Jordana na putu ka Jerusalimu i drugim metama u Izraelu tokom prošle noći.

Iranske bespilotne letelice koje su dolazile iz pravca Iraka i preletele južni Jordan i grad Akaba, a čija je meta bila izraelska luka Eilat, takođe su presretnute, rekao je Hasavneh.

Ranije danas, jordanski kralj Abdulah rekao je predsedniku SAD Džozefu Bajdenu u telefonskom razgovoru da bi svaka dalja eskalacija od strane Izraela kao odgovor na iranske napade proširila sukob u regionu, preneli su jordanski državni mediji.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja