POLJSKA DIGLA AVIONE: Akcija NATO-a nakon velikog ruskog raketnog napada na Ukrajinu

Novosti online

11. 04. 2024. u 08:17

OPERATIVNA komanda poljske vojske objavila je rano jutros da borbeni avioni te zemlje i saveznica iz NATO-a operišu u vazdušnom prostoru Poljske zbog velikog ruskog raketnog napada na Ukrajinu.

ПОЉСКА ДИГЛА АВИОНЕ: Акција НАТО-а након великог руског ракетног напада на Украјину

Foto. Profimedia

U objavi na društvenoj mreži X (bivši Tviter) navodi se da je zbog dizanja tih aviona povećan nivo buke, posebno u jugoistočnim delovima Poljske.

- Noćas je praćena intenzivna aktivnost avijacije dugog dometa Ruske Federacije, vezana za raketne udare na objekte locirane na teritoriji Ukrajine. Sve neophodne procedure su pokrenute sa ciljem osiguravanja bezbednosti poljskog vazdušnog prostora, a Operativna komanda Oružanih snaha Poljske konstantno prati situaciju - piše u objavi.

Podsetimo, Rusija je tokom jutra izvršila napad na infrastrukturu u ukrajinskom gradu Harkovu i Harkovskom regionu, saopštile su ukrajinske vlasti.

U gradu se dogodila serija eksplozija, nakon što su ruske snage raketnim sistemima S-300 izvršile udar na Harkov, prenosi Ukrinform. Gađano je više industrijskih postrojenja i fabrika, piše RIA Novosti.

Prema rečima načelnika Harkovske vojne oblasti Oleha Sinehubova, ruske snage su izvršile najmanje 10 udara na vitalnu infrastrukturu grada Harkova i regiona, a zabeleženi su nestanci struje.

Tokom jutra nastavljen je masovan napad Rusije na Ukrajinu, raketama iz strateških bombardera Tu-95MS i hipersoničnim raketama "kinžal". Pre toga, ukrajinski gradovi su bili na udaru dronova, prenosi Ukrinform.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave