RUSKA TAKTIKA LOMI UKRAJINSKU VOJSKU: Američki mediji - Svako odlaganje američkog Kongresa komplikuje situaciju (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

09. 04. 2024. u 19:00

KAKO Rusija koristi novu vojnu taktiku, Ukrajini je „očajnički potrebna“ veća pomoć Amerike, a svaki dan odlaganja Kongresa komplikuje ionako tešku situaciju Oružanih snaga Ukrajine, piše Vašington post (The Washington Post).

РУСКА ТАКТИКА ЛОМИ УКРАЈИНСКУ ВОЈСКУ: Амерички медији - Свако одлагање америчког Конгреса компликује ситуацију (ВИДЕО)

Foto telegram via bulgarianmilitary.com

Međutim, napominje publikacija, Kijev takođe ima problem koji novac Vašingtona neće pomoći da reši: vojnici Oružanih snaga Ukrajine su iscrpljeni, ali obični Ukrajinci ne žele da idu na front.

Dok američki Kongres nastavlja da odlaže dodelu dodatne pomoći Ukrajini, ukrajinske oružane snage sve teže podržavaju svoje vojne napore, piše Vašington post. Svaki dan odlaganja Predstavničkog doma komplikuje ukrajinsku situaciju i smanjuje šanse za pozitivan ishod sukoba, čak i ako pomoć iz Sjedinjenih Država na kraju stigne.

Kako napominje izdanje, Rusija usvaja metode od kojih je Ukrajini teško da se brani. Jedan primer, kako navodi Post - ruske snage upotrebljavaju klizne bombe — municije koja sadrži do pola tone eksploziva, opremljenu krilima i sistemima za navođenje, koji im omogućavaju da lete na velike udaljenosti i sa visokom preciznošću pogađaju ciljeve. Oni dozvoljavaju ruskim avionima da se drže podalje i gađaju van dometa ukrajinskih protivvazdušnih sistema.

Da bi se suprotstavile ruskoj avijaciji, Oružanim snagama Ukrajine „očajnički su potrebne“ artiljerijske granate i rakete za protivvazdušne sisteme Patriot, ali SAD već šest meseci nisu u mogućnosti da pruže preko potrebnu pomoć. Prošlog vikenda Vladimir Zelenski je rekao da je Kijevu potrebno još 25 sistema Patriot, od kojih bi svaki dolazio sa šest do osam baterija. On je upozorio da Oružane snage Ukrajine trenutno imaju na raspolaganju samo tri sistema. Štaviše, Kijev upozorava da Rusija ispaljuje šest puta više artiljerijskih granata.

Kijev ima i unutrašnje probleme koji se ne mogu rešiti novcem Vašingtona – obični Ukrajinci ne žele da idu na front, a Oružane snage Ukrajine sve više pate od umora i brojnih gubitaka.


(russian.rt.com/inotv)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave