KAMERON SE SASTAO SA TRAMPOM: Britanski ministar pokušava da ubedi saradnike Republikanske partije u jednu stvar vezanu za Ukrajinu

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

09. 04. 2024. u 10:11

BRITANSKI ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron sastao se danas sa bivšim američkim predsednikom Donaldom Trampom s namerom da ubedi njegove saradnike iz Republikanske partije u Predstavničkom domu Kongresa da odobre pomoć Ukrajini.

КАМЕРОН СЕ САСТАО СА ТРАМПОМ: Британски министар покушава да убеди сараднике Републиканске партије у једну ствар везану за Украјину

Foto: Profimedia

Kameron će se u SAD sastati i sa Republikanskim poslanicima i članovima administracije predsednika Džozefa Bajdena, prenosi Blumberg.

Predsednik Predstavničkog doma republikanac Majk Džonson je do sada odbijao da sazove glasanje o novom paketu finansija za bezbednost, koji uključuje i pomoć od 60 milijardi dolara za Ukrajinu.

Kameron je u snimku na mreži X pre polaska za SAD izjavio da "predsednik Džonson može da uspe u Kongresu" i da je "Ukrajini potreban taj novac".

Tramp, koji će pokušati da bude ponovo izabran za predsednika na izborima 5. novembra, često je kritikovao davanje pomoći Ukrajini i predlagao da treba da joj se, umesto direktnog finansiranja, daju krediti.

 

BONUS VIDEO: HAPŠENjE U MOSKVI - Sumnja se da je priveden jedan od terorista

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?