RUSI PRVI PUT UPOTREBILI OVO ORUŽJE U UKRAJINI: Uništene rakete „storm šedou“

Novosti online

07. 04. 2024. u 12:06

U ZONI specijalne operacije prvi put je korišćen pomorski PVO sistem Pancir-M, rekao je Oleg Rjazancev, generalni direktor holding kompanije „Sistemi visoke preciznosti“.

РУСИ ПРВИ ПУТ УПОТРЕБИЛИ ОВО ОРУЖЈЕ У УКРАЈИНИ: Уништене ракете „сторм шедоу“

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Brod je, dok je bio na borbenom dežurstvu, pogodio je rakete storm šedou, odnosno već se može govoriti o prvoj uspešnoj upotrebi serijskog kompleksa Pancir-M - rekao je sagovornik, prenosi RIA Novosti.

Prema podacima iz otvorenih izvora, trenutno je jedini brod Crnomorske flote koji ima sistem „pancir M“ mali raketni brod „Ciklon“ projekta 22800.

U zoni odgovornosti Crnomorske flote, ukrajinske trupe su više puta pokušavale da upotrebe krstareće rakete „storm šedou“ za gađanje ciljeva na Krimu.

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

"Storm šedou" je stelt krstareća raketa iz vazduha koja se lansira iz aviona. Domet uništenja je od 250 do 560 kilometara, u zavisnosti od modifikacije. Zajednički su ga razvile Francuska i Velika Britanija

Porasla proizvodnja raketa sistema „iskander M“

Značajno je povećana proizvodnja raketa za sistem „iskander M“ u okviru specijalne vojne operacije, izjavio je generalni projektant Projektnog mašinskog biroa (deo „Sistema visoke preciznosti“) Valerij Kašin.

- Rakete se proizvode u mnogo većim količinama nego prethodnih godina - istakao je Kašin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)