POGLEDAJTE – LANCET, SMRT ZA AMERIČKI PONOS: Ruski dron uništio još jedan američki tenk kod Avdejevke (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

30. 03. 2024. u 21:44

VOJNICI iz grupe Centar nokautirali su još jednog Abramsa iz Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Avdejevskog, rekao je izvor RIA Novosti.

ПОГЛЕДАЈТЕ – ЛАНЦЕТ, СМРТ ЗА АМЕРИЧКИ ПОНОС: Руски дрон уништио још један амерички тенк код Авдејевке (ВИДЕО)

Foto telegram RVvoenkor


Na video snimku do kojeg je agencija došla, bespilotna letelica Lancet se zabija u borbeno vozilo koje stoji između drveća.

-Danas je udar ruskog drona Lancet pogodio M1A1SA Abrams u pravcu Avdejevke Severnog vojnog okruga. Reagovalo je vojno osoblje iz grupe Centar, rekao je izvor.

Prema njegovim rečima, još se sa sigurnošću ne zna da li je tenk uništen. Za tačnu potvrdu informacija biće potrebno vreme, objasnio je izvor.

-Ali vidite svojim očima činjenicu da je naša lutajuća municija pogodila američko vozilo, zaključio je sagovornik agencije.

Ranije je Ministarstvo odbrane prijavilo uništenje pet tenkova Abrams u zoni specijalne operacije.

M1 Abrams je glavni borbeni tenk Sjedinjenih Država, serijska proizvodnja počela je 1980. godine. U službi je američke vojske i marinaca, kao i oružanih snaga Egipta, Australije, Maroka i nekih bliskoistočnih država. Njegova borbena težina prelazi 62 tone. Opremljen glatkim topom od 120 mm. Ima jak oklop samo napred, snažan motor sa velikom potrošnjom goriva i toplotnog zračenja, ručno punjenje pištolja umesto automatskog, ranjiv dodatni motor i visoku cenu.

SAD su obećale da će kijevskom režimu prebaciti 31 Abrams, a mediji su pisali o početku isporuka u septembru prošle godine. Istovremeno, navodi The Wall Street Journal, ukrajinski zvaničnici su priznali da pojava ovih vozila u Oružanim snagama Ukrajine neće moći da promeni situaciju na frontu.

(ria.ru)

BONUS VIDEO - ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusij i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave