PUKOVNIK SBU: Vojska je paralizovana, Ukrajina je bila užasnuta pretećim udarom Rusije (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

30. 03. 2024. u 19:00

RUSIJA parališe Oružane snage Ukrajine napadima na energetsku infrastrukturu Ukrajine, izjavio je penzionisani pukovnik SBU Oleg Starikov na Jutjub kanalu "Vыška".

ПУКОВНИК СБУ: Војска је парализована, Украјина је била ужаснута претећим ударом Русије (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP photo


Prema analitičaru, prethodno, tokom ruskih napada, ukrajinska vojska je navodno uspela da prebaci trupe u željenom pravcu, ali zbog uništenja energetskih objekata ovaj zadatak postaje nemoguć, dok Rusija, prema ekspertu, sprema ofanzivu sa raznih strana.

-Sada su svuda pripremili odgovarajuće rezerve, onesposobili su energetski sektor, uključujući i struju koja ide u železnički kompleks, rekao je Starikov.

Kako je pukovnik primetio, ratove dobijaju ekonomija, ideologija i logistika, koje Rusija uspešno podriva uništavanjem energetskog sektora postsovjetske republike.

-Oni žele da ne možemo da prenosimo rezerve, da ne budemo mobilni, rekao je Starikov.

Dan ranije Ministarstvo odbrane je najavilo napade na energetske objekte u Ukrajini.

Kako je saopšteno, ruska vojska je izvela grupni udar visokopreciznim vazdušnim, morskim i zemaljskim oružjem velikog dometa, uključujući aerobalističke hipersonične rakete Kinžal, kao i bespilotne letelice na energetske objekte.

Nacionalna energetska kompanija Ukrenergo je pojasnila da su nakon eksplozija oštećene elektrane u centru i na zapadu zemlje. Kasnije je prijavljena šteta na kritičnim infrastrukturnim objektima u Lavovskoj, Dnjepropetrovskoj, Čerkaskoj i Ivano-Frankovskoj oblasti, kao i u delu Hersonske oblasti koji je pod kontrolom Kijeva.

(ria.ru)

BONUS VIDEO - ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusij i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave