"ZA DLAKU" IZBEGAO TRAGEDIJU: Mladić uspeo da pređe preko mosta u Baltimoru svega par minuta pre katastrofe (VIDEO)

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

26. 03. 2024. u 18:36

DžEN Vuf iz Baltimora čula je za šokantnu vest da se most Frensis Skot Ki, koji se nalazi u blizini njene kuće, srušio kada ju je njen sin probudio i rekao joj da je za dlaku izbegao katastrofu. On je nekim čudom uspeo da pređe preko mosta samo tri minuta pre nego što se konstrukcija srušila u reku.

ЗА ДЛАКУ ИЗБЕГАО ТРАГЕДИЈУ: Младић успео да пређе преко моста у Балтимору свега пар минута пре катастрофе (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP

Uspaničeni sin joj je objašnjavao kako je prešao preko mosta samo tri minuta pre nego što se srušio kada je u njega udario teretni brod Dali.

Ušao je u kuću u panici i vikao na mene, onda mi je pokazao snimak prijatelja koji su zabeležili kada se most srušio", rekla je.

Dodala je da nije shvatio da se most srušio sve dok nije primio mahnitu poruku.

- U stvari, bio je skoro kod naše kuće kada je njegova devojka počela da mu šalje poruke da ga pita da li je dobro. Mislio je da šalje poruke jer su se svađali, a ona je rekla da se most srušio - objasnila je Džen.

Podsetimo, veliki kontejnerski brod udario je u most Fransis Skot Ki u Baltimoru, u Merilendu, koji prelazi reku Patapsko. Most se od siline udara slomio u nekoliko delova koji su padali u reku.

Šef Kevin Kartrajt, direktor komunikacija vatrogasne službe grada Baltimora, rekao je za Bi-Bi-Si da je "čak sedam osoba i nekoliko vozila" palo u reku.

Na svu sreću, spasioci su uspeli da izvuku dve osobe iz reke.

- Jedna osoba je odbila uslugu i odbila prevoz, u suštini ta osoba nije povređena. Međutim, postojala je još jedna osoba koja je prevezena u lokalni centar za traumatologiju koja je u veoma teškom stanju - objasnio je šef vatrogasne službe Džejms Volas.

Volas je istakao da vlasti možda tragaju za sedam ljudi, ali je dodao da bi taj broj mogao da se promeni.

Međutim, ranije danas je Kevin Kartrajt iz Vatrogasne službe grada Baltimora rekao da spasioci traže najmanje 20 ljudi u reci.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO: ZLATNA GROZNICA: Mladi Avganistanci okreću se kopanju zlata kako bi obezbedili svoje porodice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!