"INSTRUMENT U RUKAMA KOLEKTIVNOG ZAPADA" Peskov komentarisao mirovne pregovore o Ukrajini bez Rusije - "To je apsurdno!"

Novosti onlajn

26. 03. 2024. u 08:14

ORGANIZOVANjE bilo kakvog globalnog mirovnog samita o Ukrajini koji isključuje Rusiju je jednostavno „apsurdno“ i neće biti uspešno, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov u intervjuu.

ИНСТРУМЕНТ У РУКАМА КОЛЕКТИВНОГ ЗАПАДА Песков коментарисао мировне преговоре о Украјини без Русије - То је апсурдно!

Foto: Profimedia

Peskov je rekao za ruski mediji "Argumenti" i činjenice da Rusija nastavlja svoj rat protiv Ukrajine, koji traje više od dve godine, kako bi se zaštitila od Zapada.

Može li se ukrajinski problem rešiti bez učešća Rusije? Odgovor je jasan – ne može - rekao je Peskov u intervjuu koji je dao prošlog četvrtka, dan pre masovne pucnjave u koncertnoj dvorani u blizini Moskve.

- Zato što je Ukrajina pretvorena u instrument u rukama kolektivnog Zapada, uz pomoć kojeg namerava, kako se čini, da izvrši još veći pritisak na Rusiju, da obuzda Rusiju... - dodao je Peskov.

Zelenski je pozvao na mirovni samit

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski pozvao je na međunarodni mirovni samit, a ranije ove godine Švajcarska je najavila da će biti domaćin i da se razgovara o datumu i detaljima.

Ruski predsednik Vladimir Putin ranije je odbacio ukrajinski mirovni plan koji poziva na povlačenje ruskih snaga i vraćanje granica Kijeva iz 1991, uključujući Krim, koji je Rusija zauzela i anektirala 2014. On ga je opisao kao „neizvodljiv“.

Peskov je ponovio da je plan nezamisliv i osudio nameru Evropske unije i drugih zemalja da zamrznuta ruska sredstva koriste za pomoć Ukrajini.

- Verujem da Evropljani razumeju da ćemo osporiti takvu odluku - rekao je on.

(Index.hr)

BONUS VIDEO:

BRUKA: Pogleđate kako su Đilasovi i Šolakovi mediji obeležili godišnjicu NATO agresije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!