RUSI SPREČILI TERORISTIČKI NAPAD: Hitno oglašavanje ruskog FSB-a, uhapšeno troje ljudi

Novosti online

25. 03. 2024. u 07:21

SNAGE bezbednosti sprečile su teroristički napad u Barnaulu privođenjem trojice mladića koji su sa pet Molotovljevih koktela došli u izborni štab uoči predsedničkih izbora, saopštila je pres-služba odeljenja FSB za Altajski kraj.

РУСИ СПРЕЧИЛИ ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД: Хитно оглашавање руског ФСБ-а, ухапшено троје људи

Foto: Depositphotos

- Federalna služba bezbednosti Rusije na Altajskom kraju suzbila je terorističke aktivnosti trojice stanovnika Novosibirske oblasti... Mladi su napravili pet domaćih zapaljivih uređaja, takozvanih Molotovljevih koktela, uz pomoć kojih su nameravali da podmetnu požar na jedan od regionalnih izbornih štabova uoči predsedničkih izbora u Ruskoj Federaciji. Grupa ljudi nije uspela da izvrši svoju zločinačku nameru, jer su ih priveli operativci ruskog FSB-a neposredno u blizini zgrade štaba dok su pokušavali da izvrše teroristički napad - navodi se u izveštaju, prenosi RIA Novosti.

Precizira se da je vođa grupe, čovek rođen 2001. godine, došao na Altajsku teritoriju krajem 2023. godine da zaradi novac. Nakon što je dobio zadatak od predstavnika terorističke organizacije zabranjene na teritoriji Ruske Federacije, sa kojima je dugo bio u kontaktu, razvio je šemu za izvođenje terorističkog napada u Barnaulu. Da bi to uradio, privukao je dva prijatelja, rođena 1998. i 2006. godine, koji su takođe podržavali radikalne ideje.

- Federalna služba bezbednosti Rusije na teritoriji Altaja otvorila je krivični postupak protiv punoletnih građana po osnovu krivičnog dela iz dela 3 člana 30 stav „a“ dela 2 člana 205 Krivičnog zakonika Ruske Federacije (pokušaj terorističkog akta grupe lica sa prethodnom zaverom). Optužena su trojica pripadnika kriminalne grupe. Na zahtev istražitelja, sud je okrivljenom odabrao meru zadržavanja - saopštila je pres-služba. 

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!