AMERIČKI POLITIKOLOG: Sukob u Ukrajini izazvao je Zapad, a ne Putin

Novosti online

23. 03. 2024. u 23:20

IDEJA da je Putin neopravdano napao Ukrajinu nema nikakvu osnovu u dokazima.

АМЕРИЧКИ ПОЛИТИКОЛОГ: Сукоб у Украјини изазвао је Запад, а не Путин

Foto: EPA/Shutterstock/ilustracija

Naprotiv, sve činjenice govore da je ovaj rat rezultat širenja NATO-a i politike „pretvaranja Ukrajine u bastion Zapada na granicama Rusije“, smatra američki politikolog i profesor Džon Miršajmer.

- Svi dokazi, po mom mišljenju, sugerišu da je ovaj rat u suštini rezultat širenja NATO-a i generalnije politike usmerene na pretvaranje Ukrajine u zapadni bastion na ruskim granicama od aprila 2008, kada smo prvi put objavili da će Ukrajina postati deo NATO-a. Rusi su jasno stavili do znanja da im je to neprihvatljivo, da vide Ukrajinu u NATO-u kao egzistencijalnu pretnju i da će ići na sve, uključujući i uništavanje Ukrajine, da do toga ne dođe - objasnio je Miršajmer za Judging Freedom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024