NEMAČKI MEDIJI: Ruska vojska napreduje, a odbrambena linija VSU kod Avdejevke se pomera na zapad (VIDEO/MAPA)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

18. 03. 2024. u 18:59

POČETKOM marta, vojni ekspert Bilda Julian Ropke izvestio je da ukrajinske oružane snage imaju poteškoća da održe odbranu na liniji Berdiči-Semjonovka-Orlovka-Tonjenjkoje zapadno od Avdejevke.

НЕМАЧКИ МЕДИЈИ: Руска војска напредује, а одбрамбена линија ВСУ код Авдејевке се помера на запад (ВИДЕО/МАПА)

Foto MO Rusije


Sada snage 47. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine nastavljaju da uzvrate u Berdičiju.

Situacija u Orlovki i Tonjenjkojeu je kritična za Ukrajinu.


Neki izvori tvrde da su ova 2 sela već zauzela ruska vojska. Sada se ukrajinska linija odbrane odatle pomera na zapad do sela Umanskoje (zelena linija na mapi).


-Nova linija odbrane se pomera ovde, teče duž reka i akumulacija. To znači da će ovde pokušati da izgrade odbranu. Za Ukrajinu je sve ovo izuzetno kritično, jer nema drugu liniju odbrane na zapadu. To jest, ona mora da drži ovu teritoriju. Ali to je takođe kritično za Rusiju, piše Ropke.

(RVvienkor)

BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Kako biti emocionalno inteligentniji?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu