IZLAZNOST VELIKA: Ruski ambasador Bocan-Harčenko zadovoljan glasanjem u Beogradu

I.S.

17. 03. 2024. u 17:53

RUSKI ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, ocenio je da se proces glasanja u Ruskoj školi u Beogradu, jedinom biralištu u Srbiji gde se glasa za predsednika Rusije, odvija veoma intenzivno i da je izlaznost velika.

ИЗЛАЗНОСТ ВЕЛИКА: Руски амбасадор Боцан-Харченко задовољан гласањем у Београду

Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Srpske vlasti su delovale krajnje konstruktivno prilikom rešavanja bezbednosnih pitanja organizacije izbora - kazao je Bocan-Harčenko za Raša tudej.

On je dodao da je, za razliku od više evropskih zemalja, Srbija pozitivno odgovorila na sve molbe Ruske ambasade vezane za pomoć u bezbednosnim pitanjima, što je upravo i omogućilo bezbedno glasanje.

- Na spiskovima Ruske ambasade u Srbiji je više od 6.000 ljudi, a glasanje od samog jutra protiče intenzivno, bez obzira na pretnje iz Kijeva - rekao je Bocan-Harčenko. - Glasača će možda biti i više, s obzirom na broj građana RF koji su doputovali u Srbiju. Svi su zadovoljni, što je jasna potvrda da je izborni proces izuzetno transparentan i da se odvija na demokratski način. Na ovim predsedničkim izborima prvi put glasaju i novi regioni koji su ušli u sastav Ruske Federacije, što je izuzetno važno.

U Rusiji se nalazi veliki broj stranih posmatrača iz različitih zemalja i međunarodnih institucija, rekao je ambasador i dodao da rade objektivno. I Srbija ima svoje posmatrače na izborima u Rusiji, kazao je on.

Za mesto novog šefa države takmičili su se, pored ruskog predsednika Vladimira Putina, još trojica kandidata, Leonid Slucki, Nikolaj Haritonov i Vladislav Davankov.

BONUS VIDEO - EKSKLUZIVNO:Američki reditelj Pol Kampf i producent Dragan Ivanović gosti podkasta Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)