NETANJAHU BESAN NA SAVEZNIKE: Da li je vaše pamćenje tako kratko?

Tanjug

17. 03. 2024. u 13:57

IZRAELSKI premijer Benjamin Netanjahu danas je ocenio da saveznici te zemlje imaju, kako navodi, kratko pamćenje vezano za napad Hamasa 7. oktobra, kao i da će Tel Aviv nastaviti ofanzivu na Pojas Gaze, uprkos međunarodnom pritisku.

НЕТАНЈАХУ БЕСАН НА САВЕЗНИКЕ: Да ли је ваше памћење тако кратко?

Foto: Tanjug/AP

- Našim prijateljima u međunarodnoj zajednici poručujem: da li je vaše pamećenje tako kratko? Tako ste brzo zaboravili na 7. oktobar, najgori masakr počinjen nad Jevrejima od Holokausta? Da li ste tako brzo ste spremni da odbijete Izraelu pravo da se brani protiv čudovišta Hamasa? - poručio je Netanjahu na počeku sastanka vlade.

On je ponovio da će Izrael nastaviti vojne operacije u Gazi, uključujući i u gradu Rafa, uz evakuaciju civila iz zona borbenih dejstava, prenosi Rojters. Više od milion interno raseljenih Palestinaca nalazi se u skloništima u Rafi, za koji izraelske vlasti tvrde da se u njemu nalazi poslednje uporište palestinske militantne grupe Hamas.

Stanovnici Rafe strepe da Izrael pojačava pritisak na poslednje područje Pojasa Gaze na koje još uvek nije izvršena invazija.

Iz Netanijahuovog kabineta u petak je saopšteno da je premijer Izraela odobrio vojni plan za kopnenu operaciju u Rafi, bez navođenja vremenskog okvira.

BONUS VIDEO: VAZDUŠNI NAPAD NA STAMBENI KOMPLEKS: Izraelci bombardovali stambene zgrade u Kan Junisu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)