SEDMORO NESTALIH U NABUJALIM REKAMA: Stravične poplave zahvatile jug Francuske

Ogromne padavine tokom vikenda izazvale su velike poplave na krajnjem jugoistoku Francuske, izlilo se više reka dok je bujica nosila sve pred sobom, a za sedmoro nestalih ljudi spasioci su još tragaju. Među njima su i otac sa dvoje dece uzrasta 4 i 13 godina.

СЕДМОРО НЕСТАЛИХ У НАБУЈАЛИМ РЕКАМА: Стравичне поплаве захватиле југ Француске

Foto: Tanjug

Automobil kojim se nedaleko od Nima kretala ova porodica nabujala reka odnela je s mosta. Majka nestalih mališana je spasena i prebačena u bolnicu. Pronađen je i automobil, ali bez troje nestalih.  

U departmanu Gar traga se ukupno za šestoro ljudi. Među njima je muškarac belgijske nacionalnosti, koji nije ispoštovao zabranu kretanja i svojim džipom se uputio preko mosta. Njegov saputnik, takođe Belgijanac, uspeo je da se spase tako što se popeo na drvo i na granama proveo dva sata do dolaska spasilaca.

Nestale su i dve žene, stare 47 i 50 godina, koje su krenule u Španiju. One su telefonom zatražile pomoć, a onda se veza s njima prekinula. U departmanu Ardeš, nestao je sedamdesetogodišnji vlasnik mini-hidroelektrane, koji je tokom nevremena krenuo da obiđe postrojenje.

Za nestalima tragaju stotine spacilaca, helikopteri i dronovi. Prefektura iz oblasti Gar je sa žaljenjem konstatovala da neki nisu ispoštovali opomene da se po ovakvom vremenu ne upuštaju u avanture.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)