ĐAVOLSKA TVOREVINA: NATO podlo krši dogovore

Novosti online

08. 03. 2024. u 15:59

ŠIRENjE NATO-a prema državnim granicama Ruske Federacije je nepoštena igra i podlo kršenje sporazuma postignutih pre više od 30 godina, ukazao je senator krimskog regiona, član međunarodnog komiteta Saveta federacije Sergej Cekov.

ЂАВОЛСКА ТВОРЕВИНА: НАТО подло крши договоре

Foto: Shutterstock

Uprkos obećanjima i obavezama koje je Alijansa dala prilikom ujedinjenja Nemačke 1990. godine u okviru politike detanta, u međuvremenu se širila na istok, približavala se ruskim granicama, pojasnio je Cekov.

Rusija se, s druge strane, ponašala pošteno i pristojno i smanjivala je naoružanje, dodao je on. Međutim, NATO se pokazao kao agresivna struktura i očigledan neprijatelj Rusije, zaključio je član međunarodnog komiteta Saveta federacije.

"Odluka o pokretanju Specijalne vojne operacije u Ukrajini 2022. godine sprečila je planove NATO-a da zauzme i ovaj prostor. NATO je potpuno đavolska tvorevina", naglasio je senator.

NATO blok je od juče dobio 32. članicu – Švedsku i tako se, zajedno za Finskom koja je prošlog aprila počastvovana članstvom, približio istočnoj ruskoj granici.

Helsinki i Stokholm su predali zahtev za ulazak u blok nakon početka ruske Specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Moskva je istakla da će prijem Švedske u vojni blok imati negativne posledice.

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je 6. februara ukaz kojim je i zvanično naredio formiranje nova dva vojna okruga – Lenjingradski i Moskovski. Jedan od razloga formiranja novih vojnih okruga, kako je Putin objasnio novinaru Pavlu Zarubinu, bilo je širenje NATO-a prema ruskoj granici, tj. pristupanje Finske bloku.

(RT Balkan)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!