"POGLEDAJTE ŠTA IMAJU SAVEZNICI UKRAJINE": Kameron pozvao na povećanje pomoći Kijevu

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

17. 02. 2024. u 19:23

EKONOMIJA ukrajinskih partnera je 25 puta jača od ruske, a ovu razliku treba učiniti još opipljivijom kako bi se pobedila Rusija, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Velike Britanije Dejvid Kameron na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji.

ПОГЛЕДАЈТЕ ШТА ИМАЈУ САВЕЗНИЦИ УКРАЈИНЕ: Камерон позвао на повећање помоћи Кијеву

Foto: Profimedia

- Pogledajte šta imaju saveznici Ukrajine. Ako saberete naše ekonomije, mi premašujemo Rusku Federaciju 25 puta. Imamo priliku da pružimo Ukrajini diplomatsku, vojnu, ekonomsku i moralnu podršku. Samo treba da uzmemo ovu razliku u obzir -rekao je britanski ministar odbrane, prenosi Skaj njuz.

Kameron je naveo da je Britanija lider u pružanju podrške Ukrajini, jer je London prvi obezbedio Kijevu sisteme naoružanja i nove bezbednosne garancije.

- Da li sada činimo dovoljno? Ne, želim da učinimo više. Znam da Britanija čini sve što je moguće. Evropska unija je glasala za paket podrške Ukrajini. Sada je potrebno da Kongres SAD uradi isto. Ako se sve te tri stvari poklope, mislim da će to imati pravog efekta...Putin neće pobediti testirajući naše strpljenje - istakao je Kameron.

Donji dom američkog Kongresa otišao je na odmor, ostavljajući bez razmatranja paket pomoći Ukrajini koji je odobrio Senat.

Senat SAD je 13. februara sa 70 glasova odobrio dvopartijski zakon o finansiranju koji se odnosi na pružanje pomoći Ukrajini, Izraelu i drugim savezničkim zemljama bez uzimanja u obzir mera za borbu protiv imigracije.

Dokument mora da odobri Predstavnički dom i da ga potpiše predsednik.

 

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE - Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!