"POSTOJE NEKI POZITIVNI POMACI": Erdogan izneo svoje viđenje o isporuci humanitarne pomoći u Gazi

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

15. 02. 2024. u 15:19

POSTOJE određeni pozitivni pomaci u isporuci humanitarne pomoći u Pojas Gaze, izjavio je danas predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

ПОСТОЈЕ НЕКИ ПОЗИТИВНИ ПОМАЦИ: Ердоган изнео своје виђење о испоруци хуманитарне помоћи у Гази

Foto: Profimedia

- Postoje neki pozitivni pomaci u vezi sa isporukom humanitarne pomoći Gazi. O tome smo razgovarali sa egipatskim predsednikom Abdelom Fatahom al Sisijem. Egiatske vlasti će nastaviti da vrše pritisak na Izrael po ovom pitanju. Naš ministar spoljnih poslova Hakan Fidan takođe nastavlja neophodne pregovore. Pored toga, održaćemo sastanke sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom' - rekao je Erdogan, prenosi TASS.

On je istakao da će američki zvaničnici takođe nastaviti da vrše pritisak na Izrael u vezi sa isporukum humanitarne pomoći.

Erdogan je dodao da je broj kamiona humanitarne pomoći koji ulaze u Gazu dostigao 200-250 dnevno, ocenivši da to i dalje nije dovoljno.

- Kažu da će potražnja za vodom porasti na 500-600 kamiona. Ako dostignemo ovaj broj, možemo da govorimo o rešavanju problema u smislu humanitarnih potreba - rekao je turski predsednik.

On je naveo da će ''istorija osuditi one koji su zažmurili na masakr nad stanovnicima Gaze''.

- Oni koji su počinili ovaj genocid već su proglašeni krivim pred istorijom - rekao je Erdogan.

 

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE - Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!