LOŠE VESTI ZA AMERIKU: Bajden saopštio poražavajuće podatke

Srna

15. 02. 2024. u 15:06

U SAD je već viđeno više pucnjava u ovoj godini nego što je bilo dana od njenog početka, izjavio je američki predsednik Džozef Bajden, nakon smrtonosne pucnjave u Kanzas Sitiju, u blizini proslave nakon "Superboula".

ЛОШЕ ВЕСТИ ЗА АМЕРИКУ: Бајден саопштио поражавајуће податке

Foto: Tanjug/AP

- Današnji događaji treba da nas pokrenu, šokiraju i posrame, tako da počnemo da delujemo. Sada imamo više masovnih pucnjava u 2024. godini nego što je bilo dana od početka godine - rekao je Bajden.

Bajden je istakao da je "Superboul" događaj koji najviše ujedinjuje ljude u SAD, te da je dubok rez ostavljen na "američkoj duši" zbog toga što se to zadovoljstvo pretvorilo u tragediju.

On je pozvao Kongres SAD da deluje i zabrani jurišno oružje, ograniči šaržere visokog kapaciteta i pojača provere prošlosti ljudi, piše RIA.

Bajden je dodao da se on i njegova supruga Džil mole za "one koji su ubijeni ili povređeni u Kanzas Sitiju", kao i za zemlju da pronađe rešenje kojim će prekinuti "ovu besmislenu epidemiju nasilja s oružjem koje kida društvo po šavovima".

Najmanje jedna osoba je ubijena, a više od 20 ljudi je ranjeno u pucnjavi u Kanzas Sitiju. Privedena su tri lica, a motiv pucnjave još nije poznat.

BONUS VIDEO: "JEDINO MESTO GDE SE MOŽEMO OPUSTITI": Porodice u Gazi predah od rata traže na morskoj obali

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu