TAKER KARLSON UKAZAO NA KLJUČNE PUTINOVE REČI U INTERVJUU: Sedite u saunu sat vremena i razmislite šta to znači

Novosti online

12. 02. 2024. u 19:33

NAKON dvosatnog intervjua sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Moskvi, američki novinar Taker Karlson kazao je da je sa Putinom imao nezvanični razgovor nakon što je njihov intervju završen.

ТАКЕР КАРЛСОН УКАЗАО НА КЉУЧНЕ ПУТИНОВЕ РЕЧИ У ИНТЕРВЈУУ: Седите у сауну сат времена и размислите шта то значи

Foto printskrin Taker Karlson netvork

On, međutim, nije želeo da otkrije o čemu su pričali.

Karlson je rekao da je Putin izgleda voljan da pregovara sa Zapadom i o okončanju ukrajinskog sukoba i o novom odnosu snaga u svetu. Diplomatija je umetnost kompromisa i skoro svi „osim možda Sjedinjenih Država tokom unipolarnog perioda“ to razumeju, rekao je Karlson. Ali, iako Putin želi da se sukob okonča, njegova pozicija će se samo jačati što duže bude trajao, dodao je on.

NATO i Rusija

Jedno od najvećih otkrića u intervjuu za Karlsona bilo je da je Rusija zatražila da se pridruži NATO-u – i dok je tadašnji predsednik SAD Bil Klinton delovao kao da je za to, njegovi pomoćnici su se suprotstavili toj ideji i ona je na kraju propala.

Pošto je čitava poenta NATO-a bila da drži Sovjetski Savez podalje od Zapadne Evrope, Karlson je rekao u Dubaiju, da „ako Rusi zatraže da se pridruže Alijansi, to bi značilo da ste rešili problem i da možete da pređete na nešto konstruktivno sa život".

- Ali mi smo to odbili. Sedite u saunu sat vremena i razmislite šta to znači - dodao je Taker Karlson.

Problem sa zapadnim političarima

Političari na Zapadu sebi ne postavljaju „ostvarljive“ ciljeve, tvrdi Karlson.

- Čuo sam lično zvaničnike američke vlade kako kažu dobro, samo moramo da vratimo Krim Ukrajini. To se neće dogoditi, osim nuklearnim ratom. To je suludo, zapravo - rekao je on. 

Čak i iznošenje ovakve ideje „pokazuje da ste dete, da uopšte ne razumete tematiku i da nemate pravi osećaj šta je moguće“, zaključio je novinar.

Prema Karlsonu, jedno od najvećih problema u SAD i na Zapadu uopšte je tendencija da se sve svede na Minhensku konferenciju 1938. godine, na kojoj su Britanija i Francuska nastojale da „umire“ nacističku Nemačku dajući joj deo Čehoslovačke.

- Istorijski šablon američkog kreatora politike je sićušan – u stvari postoji samo jedan – i to je dvogodišnji period kasnih 1930-ih, i sve se zasniva na tom razumevanju istorije i ljudske prirode. To je suludo - rekao je Karlson.

Reagovanje na reakciju

Upitan zašto nije pokrenuo određene teme sa Putinom, Karlson je rekao da želi da uradi intervju jer ga zanima kako ruski lider vidi svet – a ne da se ubacuje u diskusiju.

Većina novinara koji intervjuišu lidere koje SAD ne vole imaju tendenciju da govore o sebi, dodao je Karlson, a pošto mu je stalo samo do odobravanja svoje žene i njihove dece, nije morao da se ističe.

Upitan da prokomentariše bivšeg kandidata za predsednika SAD Hilari Klinton koja ga je nazvala „korisnim idiotom“ za Rusiju, Karlson se nasmejao.

"Ona je dete, ja je ne slušam", rekao je. "Kako ide s Libijom?"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!