OKONČANA TALAČKA KRIZA U NEMAČKOJ: Napadač lišen slobode, policija ispalila četiri metka (FOTO)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

26. 01. 2024. u 21:24

NEPOZNATI muškarac držao je večeras četiri osobe za taoce, nakon što je upao u kafić Starbaks, u Ulmu, u Nemačkoj. Prema poslednjim informacijama, na mestu događaja je ispaljeno četiri metka — ali nije precizirano ko je pucao.

ОКОНЧАНА ТАЛАЧКА КРИЗА У НЕМАЧКОЈ: Нападач лишен слободе, полиција испалила четири метка (ФОТО)

Foto: EPA

- Odlazite! Odlazite odavde! - vikali su iz policije.

Kako prenose tamošnji mediji, do incidenta je došlo oko 19.10 časova, dok je trenutno nejasno ko su taoci i kakvo oružje taj muškarac ima kod sebe. Kaže se da "dugačak i kratak pištolj" igraju ulogu. Policija govori o akutnoj opasnosti po život.

Napadač savladan i uhapšen

Policija se odmah angažovala u velikom broju i ogradila centar grada oko kafića. Komanda za specijalne operacije (SEK) je na licu mesta. Više od 100 posmatrača okupilo se kod barijera.

Prema prvim indicijama, a kako prenosi "Bild", SEK je možda pucao.

Navodi se da je vozilo Hitne pomoći napustilo centar grada sa povređenim počiniocem.

- Trenutno više nema opasnosti po stanovništvo. Napadač je uhapšen, taoci nisu povređeni - saopštio je portparol za "Bild".

(Bild, Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!