ZAHAROVA RASKRINKALA ZAPAD: Sredstva koja Vašington izdvaja Ukrajini vraćaju se američkim vlastima

Novosti online

14. 01. 2024. u 16:25

SREDSTVA koja su SAD dodelile Ukrajini vraćaju se američkim vlastima, izjavila je zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova televiziji „Rosija 1“.

ЗАХАРОВА РАСКРИНКАЛА ЗАПАД: Средства која Вашингтон издваја Украјини враћају се америчким властима

Foto: Profimedia/Shutterstock/Ilustracija

- Kako Sjedinjene Države mogu da pomognu Ukrajini? Samo izdvajaju novac. A gde ide taj novac? Ovaj novac se vraća istom tom demokratskom timu - rekla je diplomata.

Američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je 27. decembra da Vašington Kijevu daje paket vojne pomoći od 250 miliona dolara, koji će biti poslednji u 2023. godini. Administracija Vašingtona je u oktobru 2023. uputila Kongresu zahtev za dodatna budžetska izdvajanja u fiskalnoj 2024. godini, koja je počela u Sjedinjenim Državama 1. oktobra, prvenstveno za pružanje pomoći Izraelu i Ukrajini, kao i za suprotstavljanje Kini i Rusiji u Azijsko-pacifički region. Vlast na čelu sa predsednikom Džozefom Bajdenom bi želela da dobije oko 106 milijardi dolara za ove svrhe.

BONUS VIDEO: ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu