VELIKO UPOZORENJE ZAPADU: Pokušaji da se unište ruski lanseri vode ka upotrebi ruskog nuklearnog oružja

Novosti online

11. 01. 2024. u 16:38

POKUŠAJI da se unište ruski lanserni sistemi zapadnim raketama biće osnova za korišćenje nuklearnog oružja protiv takve zemlje, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev.

ВЕЛИКО УПОЗОРЕЊЕ ЗАПАДУ: Покушаји да се униште руски лансери воде ка употреби руског нуклеарног оружја

Foto: Profimedia/Ilustracija

On je na društvenim mrežama napisao da su se „neki tupoglavi ratnici iz Banderostana“ dogovorili da je najbolji metod borbe protiv Rusije uništavanje lansernih sistema po celoj teritoriji Rusije raketama koje im je predao Zapad.

- Šta to znači? Samo jedno – oni rizikuju da ugroze tačku 19 Osnova državne politike Rusije u oblasti nuklearnog odvraćanja: ‘g) agresija protiv Ruske Federacije sa primenom konvencionalnog oružja kada je ugroženo postojanje države.’ To nije nikakvo pravo na samoodbranu, već direktna i očigledna osnova za našu upotrebu nuklearnog oružja protiv takve države. To moraju da imaju u vidu svi naslednici Hitlera, Musolinija, Petena i drugih u sadašnjoj Evropi koja podržava naciste u Kijevu - dodao je Medvedev.

Kijev odavno traži od Berlina da isporuči rakete „taurus“, ali Šolc je do sada uzdržano reagovao na ove pozive ukrajinske strane. Više puta je govorio da se sve isporuke oružja dogovaraju sa partnerima, uključujući SAD, te da je prioritet Nemačke i dalje snabdevanje Ukrajine sistemima PVO i artiljerijskom municijom.

Pre 10 godina za Bundesver je kupljeno oko 600 raketa „taurus“. One se smatraju pandanom britanskih raketa „storm šedou“ koje su već isporučene Ukrajini. Međutim, domet nemačko-švedskih raketa je mnogo veći – do 500 kilometara.

Ruska strana je više puta upozoravala da će Zapad slanjem oružja Kijevu i pomaganjem u obuci ukrajinske vojske samo produžiti sukob i neće promeniti situaciju na bojnom polju.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024