ŠIZOFRENIJA U EU: Politička elita sprovodi zločin nad narodom

Novosti online

11. 01. 2024. u 15:55

U EVROPSKOJ uniji je nastupila šizofrenija izjavio je bugarski ekonomista Kuzman Ilijev televiziji SKAT i ismejao šefa Evropske komisije Ursulu fon der Lajen koja je na sastanku sa predsednikom Kine Si Đinpingom u decembru upozorila, da se evropski lideri neće pomiriti sa nepravednom konkurencijom koja uništava industriju.

ШИЗОФРЕНИЈА У ЕУ: Политичка елита спроводи злочин над народом

Ursula fon der Lajen, Foto AP

Prema njegovim rečima, Evropska unija bi trebalo da razmisli o povećanju sopstvene proizvodnje, a ne da žali za uvozom iz Kine.

- Ona mu je govorila da mora da prestane sa proizvodnjom jeftinih i kvalitetnih proizvoda i da preplavlja evropska tržišta, jer, navodno, deficit u trgovini je 400 milijardi evra i to je veoma zabrinjavajuće. Počnite onda da proizvodite, zašto udarate na energetiku, zašto se uvode neki bezumni porezi, zašto se uništava preduzetništvo, zašto niko ne zna gde u Evropi ima gasa?! Počnite da proizvodite! Šta je sa Si Đinpingom? Da li shvatate o kakvim šizofrenijama je reč? - rekao je ekspert.

Dodao je da evropska politička elita ima neku vrstu lobotomije i istakao da su to ljudi koji dobijaju veliki novac u Evropskoj komisiji i pritom ne razumeju kuda vode narod.

- To je zločin i to neće moći još dugo da se nastavi. Ekonomska i vojna politika Evrope je postala apsurdna. Ranije je ona ulagala novac na nove države kao što smo mi, a sada mora da daje taj novac na obnavljanje Ukrajine, jer su Amerikanci rekli: 'Zbog Kine tamo nemamo šta da radimo’, sa Kinom imamo sukob, a na Bliskom Istoku moramo da pomažemo Izraelu - zaključio je bugarski ekonomista.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

MOLIM VAS, POMOZITE MI! Umro 15-mesečni sin legendarnog sportiste - on ne može da dođe sebi od bola